Mitől függ, hogy mennyi pénzt hirdessek a Google Ads-ben

google ads

Az online marketing egyik legjobban célzott eszközei ma is a keresőhirdetések. A hirdetéseink csak azoknak jelennek meg, akik éppen az általunk kínált szolgáltatásokat keresik, így a lehető legjobb forgalmat irányíthatjuk honlapunkra. A megtérülési ráta rendkívül magas lehet ezeknél a kampányoknál, feltéve, hogy profi kampányokat hozunk létre és minőségi oldalakat használunk.

A Google Ads egy hatékony digitális marketing eszköz, amely lehetővé teszi, hogy hirdetéseket jelenítsünk meg a Google keresőmotorjában és más online felületeken.

Azonban sok vállalkozásnak nehézséget okoz, hogy meghatározza, mennyi pénzt is kellene költenie a Google Ads hirdetéseire, nehéz pontos összeget meghatározni, mert több tényezőtől függ.

Ebben a cikkben bemutatunk néhányat:

1, A versenyhelyzet

Az egyik legfontosabb tényező, amely befolyásolja a Google Ads hirdetési költségeit, az adott iparág versenyhelyzete.

Ha az iparágban nagy a verseny és sokan licitálnak adott kulcsszavakra, akkor valószínűleg magasabbak lesznek aezen szavak árai, és emiatt magasabb költségekkel kell számolni a hirdetésekkel kapcsolatban.

Ez lehetőséget teremt az olcsóbb kulcsszavak használatára és az alacsonyabb költségekkel rendelkező kampányok futtatására.

2, A kulcsszavak

A kulcsszavak kiválasztása nagyban befolyásolja a hirdetések költségeit, mivel a kulcsszavak határozzák meg, hogy milyen keresések során jelennek meg a hirdetések a Google keresőjében. 

A megfelelő kulcsszavak kiválasztása a legfontosabb lépés és ezeknek mindig relevánsnak kell lenniük az adott vállalkozás által kínált termékekre és szolgáltatásokra.

Az állandó monitorozás és a lista frissítése elengedhetetlen!

Az olyan kulcsszavak, amelyek magasabb keresési volumennel rendelkeznek, magasabb árakat jelentenek a hirdetőkne, bár az alacsonyabb keresési volumenű kulcsszavak általában olcsóbbak, de kevésbé hatékonyak a célközönség elérésében.

3, A hirdetések minősége

A hirdetések minősége az egyik legfontosabb tényező, hisz a kiválasztott célközönség ezzel találkozik, több összetevőből áll össze, pl.relevancia, teljesítmény, felhasználói élmény.

Semmiképp sem érdemes ezen a tényezőn spórolni, mert jóval hatékonyabbak, ezzel növelve az árbevételt és az érdeklődést a termék, szolgáltatás iránt.

A Google algoritmusának fontos része a hirdetések minősége, amely meghatározza, hogy milyen helyen jelenik meg a hirdetés a keresési találati oldalakon.

A magas minőségű hirdetések olcsóbbak is lehetnek, mivel a Google előnyösebb árakat kínál azoknak a hirdetőknek, akik magas minőségű hirdetéseket készítenek.

4, A célzás

A célzásnak relevánsnak kell lennie a hirdető által kínált termékekre és szolgáltatásokra. Ha a célzás pontatlan vagy túlságosan általános, akkor az többnyire  magasabb költségekkel járhat.

Ugyanakkor, ha a célzás pontos és hatékony, akkor a hirdetések hatékonyabbak, és az árak is alacsonyabbak lehetnek.

5, A kampány célja

Ha a kampány célja az eladások növelése, akkor általában magasabb költségekkel kell számolni a konverziós arányok javítása érdekében.

Azonban, ha az ismertség növelése vagy a márkakép erősítése, akkor általában alacsonyabb költségekkel is lehet számolni, mivel a cél az emberek figyelmének felkeltése és nem feltétlenül a konverzió.

6, A helyszín

A hirdetések megjelenhetnek a Google keresőmotorjában, a YouTube-on, az appokban és az internetes oldalakon is.

A platformok kiválasztása fontos, mivel egyesek drágábbak lehetnek, mint mások. Például a YouTube reklámok általában drágábbak, mint a Google keresési hirdetések.

7, Az időpont

Ha bizonyos időpontokban nagyobb a kereslet, akkor a hirdetések árai is magasabbak lesznek.

Például, ha a vállalkozásod szolgáltatásai vagy termékei szezonálisak, akkor azokat az időszakokat kihasználva, amikor a kereslet magasabb, magasabb költségekkel kell számolni.

Azonban, az időpontnak lehetnek előnyei is, például ha a cél az eladások növelése, akkor érdemes a kampányt olyan időszakokban futtatni, amikor a kereslet magasabb, így hatékonyabban lehet elérni a célközönséget. 

Annak érdekében, hogy hatékonyabb Google Ads kampányt futtass, javasoljuk, hogy végezd el a szükséges kutatásokat és teszteket, és adj időt a kampány optimalizálására és finomítására vagy keress fel minket és beszéljük át, hogy hogyan tudunk segíteni neked!