Weboldal indítási check lista

checklista

Egy weboldal manapság az online jelenlétünk egyik legfontosabb része. Segít megmutatni, ki vagyunk és milyen szolgáltatásokat vagy termékeket kínálunk.

Egy weboldal fejlesztésnek többféle oka lehet. Például új vállalkozásodnak szeretnél weboldalt, hogy megtaláljanak az ügyfeleid vagy már meglévő vállalkozásod bevételét akarod növelni azzal, hogy a weboldaladon keresztül tudjanak tőled rendelni, vagy megmutasd referenciáidat ezáltal több megkeresést kapj.

Több párhuzamos folyamatot kell figyelemmel követni, amelyek mind egyformán fontosak.

Ezért, hogy egyik lépés sem maradjon ki számodra az elképzeléstől a megvalósításig egy 5 pontos check listát állítunk össze!

1. Célcsoport meghatározása

Először a célcsoportoddal kell tisztában lenned, hogy kinek fog szólni a weboldalad és mi a terved vele.

Ennek tudatában fogjuk közösen eldönteni, hogy milyen típusú weboldalra van szükséged. Például: egyszerű bemutató oldal, webshop jellegű oldal, vagy blogot, időpont foglaló rendszert tartalmazó komplex oldal.

2. Funkciók:

A weboldalad komplexitása, ára nagyban függ attól, hogy milyen funkciókkal kell ellátni a weboldalt.

Ilyen funkció lehet például: admin felület, időpont foglaló rendszer, blog cikk oldal, kosár funkció stb.

A használhatóság érdekében az információkat és funkciókat könnyen elérhetővé kell tenni a felhasználók számára, biztosítani kell a logikus navigációt.

3. Design

Miután tudjuk a célcsoportot és a weboldal formáját/típusát, utána ki kell alakítani a termékhez/ szolgáltatáshoz megfelelő arculatot.

Már a weboldalad külsejével is megfoghatod az oldalra látogatókat, ha a cégedet tükröző egyedi dizájnnal ki tudsz emelkedni a konkurenciád közül.

Mi nagy hangsúlyt fordítunk a dizájn tervre, amit az ügyfelekkel közösen tervezünk meg és mestergrafikusunk készíti el a megálmodott weboldal kinézetét.

4. Domain név kiválasztása

Domain címet kell foglalni, ide kerül fel az elészült weboldal. A Forpsi oldalán papír nélkül gyorsan leadható a megrendelés, és beavatkozás nélkül 3-4 napon belül már kész is a domain cím.

Egy weboldal fejlesztése sosem egyszerű feladat, minél felkészültebben kezdesz neki, annál biztosabb lehetsz abban, hogy tényleg minőségi és általad elképzelt megjelenésű oldalt fogsz kézhez kapni.

5. Ellenőrzés

Ez az a fázis a legfontosabb. A weboldal átadása előtti, a háttérben zajló folyamatok összessége, a már kész weboldal rengeteg ellenőrzésen, tesztelésen megy keresztül addig amíg élesben elindul.

Ebben a szakaszban sok olyan hiba kiderül, amire a tervezés során nem is gondoltunk Bár a listán szereplő pontokat tovább lehet bontani további folyamatokra, jó támpontot ad a weboldal indítási folyamatok átlátásához.