Vigyázz! A Facebook új bugja helyettünk jelölhet ismerősöket!

facebook hibás bug

Felfeldte a kíváncsiskodókat a Facebook! Kivel nem fordult még elő, hogy megnézte a közösségi portálon egy régi ismerősének esetleg exének vagy egy vadidegennek a profilját? Jónéhányan most kellemetlen helyzetbe kerülhettek emiatt!

Az utóbbi időben a Facebook számos botrányba keveredett, azonban a napokban egy újabb hiba bukkant fel, amely igen kínos helyzetbe hozhatja a felhasználókat!

Érdekes módon a Twitteren jelentek meg és terjedtek el azok a posztok amelyekben bemutatják, hogy a profil megnyitása után automatikusan ismerősnek is jelöli az illetőt a rendszer.

A Facebook mobilalkalmazásának legújabb frissítése tartalmazza a bakit, ami miatt a felhasználók akaratukon kívül jelölhettek ismerősnek másokat. Az érintettek azonban nem maradtak észrevétlenek, hiszen a profilok betöltése után rögtön látható volt, hogy az illetőt ismerősnek jelölték meg.

Az eset számos kellemetlenséget okozhatott, hiszen már hozzászokhattunk, hogy ezek a kutakodásaink titokban maradnak. 

A Facebook azóta már javította a hibát, így a böngészőfelületen továbbra sem jelentkezik a probléma, csak a mobilalkalmazásokat használók kerülhetnek kellemetlen helyzetbe miatta.

A zavarba ejtő helyzetek elkerülése érdekében érdemes ellenőrizni, hogy van-e olyan személy, akit véletlenül bejelölt helyettünk a rendszer.