Véget ért egy korszak a Youtube-nál!

youtube reklámblokkoló

Kevesen vagyunk akiket nem bosszantanak a folyamatosan felugró egyre hosszabb és kikerülhetetlenebb reklámok, ennek kiküszöbölésére sokan reklámblokkolókat használnak. Ebből lett elege a legnagyobb videómegosztó portálnak!

A YouTube hadat üzent a türelmetlen felhasználóknak és már teszteli azt az új védelmi funkciót, amely megakadályozza a reklámblokkoló szoftverek használatát.

Azok a felhasználók, akik a jövőben blokkoló programot használnak, két megoldás közül választhatnak: vagy kikapcsolják a reklámok korlátozását, vagy előfizetnek a YouTube Premiumra. Azok, akik nem hajlandók ezt megtenni vagy nem akarnak válaszolni a YouTube kéréseire, nem tudnak majd videókat nézni a platformon.

A reklámblokkoló szoftvert használók mostantól számíthatnak arra, hogy egy felugró ablak jelenik meg a megtekinteni kívánt tartalom helyett, amely csak akkor tűnik el, ha eleget tesznek a követelésnek.

A felugró ablakban az alábbi szöveg olvasható: „A reklámblokkolók használata nem engedélyezett a YouTube-on. Úgy tűnik reklámblokkolót használsz. A YouTube a reklámok segítségével tud világszerte ingyenes maradni milliárdok számára. Ha reklámmentes YouTube-ot akarsz használni, fizess elő a YouTube Prémiumra…”

A szöveg alatt két gomb található, amelyek segítségével kikapcsolhatjuk a hirdetésblokkolónkat, vagy előfizethetünk a YouTube Prémiumra, amely Magyarországon jelenleg havi 1790 forintba kerül.

Az új funkció célja, hogy biztosítsa a reklámok megjelenését, amelyek a YouTube finanszírozásának alapját képezik.

Az új védelmi funkció egyelőre csak tesztelési fázisban van, de ha jól működik, akkor a jövőben minden felhasználónak számolnia kell vele!