Újabb funkciókkal bővül a Paint

paint

A Windows 11 megjelenése óta talán a legnagyobb változásokat a közel 40 éves pályafutással rendelkező Paint alkalmazásban hajtotta végre.

A Microsoft az új operációs rendszerben komoly fejlesztéseket eszközölt a hagyományos rajzolóprogramban, melynek eredményeképpen egy teljeskörű képszerkesztő eszközzé avanzsált, számos új funkcióval és lehetőséggel, például a sötét móddal, rétegkezeléssel, átlátszó háttérrel és az integrált AI képgenerátorral.

Bár ezek a fejlesztések magukban is lenyűgözőek lennének, a Microsoft nem elégszik meg azzal, hogy pihenjenek a babérjaikon.
Jelenleg is folyamatosan dolgoznak további frissítéseken és újításokon, amelyek közül kettő már tesztfázisban elérhető, ezt támasztja alá két hasznos tesztfunkció, melyek várhatóan hamarosan bekerülhetnek a hivatalos verzióba.

A Paint kísérleti verziójában már elérhető egy új csúszka, amely segítségével dinamikusan és pontosan lehet állítani az ecset méretét. Emellett egy másik funkció lehetővé teszi, hogy néhány kattintással módosítsuk az aktuális munkadarab háttérszínét is, akár teljesen eltüntetve azt. Ez az újítás észrevétlenül megjelent a Windows Insider Canary és Dev csatornák 11.2402.20.0-s kiadásában.

Bár a Paint továbbra sem éri el a Photoshop szintjét, az új funkciók és fejlesztések révén egyre sokoldalúbbá válik az eszköztár.

Érdekes visszagondolni arra, hogy korábban a Windows 10 idején a Paint programot teljesen kivonásra szánták a Paint 3D javára, azonban a felháborodás hatására végül maradhatott a régi alkalmazás, míg a reménybeli utódja a Windows Store kínálatában búslakodik.