Újabb funkciókat vezet be a WhatsApp

WhatsApp

Ismét egy újabb izgalmas frissítés van kilátásban a WhatsApp alkalmazásban. Közel egy évvel az iOS-es felhasználók után most már az androidosok is megkapják a várva várt funkciót.

A Facebook által 2014-ben felvásárolt WhatsApp az évek során folyamatos fejlesztéseket kapott, hogy még felhasználóbarátabbá és hatékonyabbá váljon. Bár az alkalmazás elérhető mind iOS-re, mind Androidra, az eddig elérhető funkciók tekintetében volt némi különbség a két platform között.

A hangüzenetek már régóta részét képezik az alkalmazásnak, azonban az iPhone-os felhasználók már egy évvel ezelőtt megkapták a szöveges átirat lehetőségét, míg az androidosoknak türelmesen kellett várniuk.

Az Android Police beszámolója alapján azonban jó hírrel szolgálhatunk: a funkció hamarosan az androidos készülékekre is elérhetővé válhat. A figyelmes felhasználók már felfedezték az alkalmazás legújabb béta verziójában, hogy a hangüzenetek szöveges átiratának lehetősége hamarosan az Android-alapú készülékekre is elérhető lesz.

Ráadásul az átírás a készülékeken belül fog zajlani, nem a WhatsApp szerverein keresztül, így megmarad a végpontok közötti titkosítás. Ez ugyanakkor növeli majd az alkalmazás méretét körülbelül 150 MB-al.

De ez még nem minden! A frissítés további újdonságot is hoz: hamarosan az állapotfrissítésnél is megoszthatunk majd egyperces videókat.

A pontos dátumról még nincs információ, de az új funkciók bevezetése valószínűleg már a közeljövőben várható.