Tovább folyik a harc a reklámblokkolók ellen a Youtube-nál

reklámblokkoló youtube

A YouTube hosszú ideje küzd a reklámblokkolók ellen, amelyek megakadályozzák a hirdetések megjelenítését a videók előtt és közben. Az egyre növekvő reklámkerülő alkalmazások azonban továbbra is komoly kihívást jelentenek a platform számára.

A YouTube új frontot nyit az okostelefonokon a reklámblokkolók elleni harcban.

A legújabb frissítéssel már az olvasható: a harmadik féltől származó hirdetésblokkoló alkalmazásokat használó felhasználók pufferelési problémákkal vagy hibaüzenetekkel találkozhatnak, ami megakadályozza őket abban, hogy a videókat megtekintsék.

Az intézkedés nem újdonság, hiszen a YouTube már 2023-ban is szigorított a reklámblokkolók ellen.

Akkor az a döntés született: vagy a felhasználók elfogadják a reklámokat a videók közben, vagy előfizetnek a YouTube Premium szolgáltatásra.

Ezt a lépést komolyan vette a vállalat, és akár le is tiltotta a videók lejátszását azoknál a felhasználóknál, akik böngészőjükben reklámblokkolót használtak.

Most a YouTube további intézkedéseket tesz az okostelefonokon. A hivatalos közlemény szerint az elfogadott irányelvek szerint nem megengedett, hogy harmadik féltől származó alkalmazások blokkolják a hirdetéseket, mivel ez sérti az alkotók jogait és bevételeit.

Ez a szabályozás azokra az alkalmazásokra vonatkozik, amelyeket az okostelefonokon használnak reklámblokkoláshoz, például az AdGuard.