Személyre szabottabbá válik a Google Térképek az MI segítségével

google térkép MI

A Google egy generatív mesterséges intelligencia segítségével fejleszti a térképeit. Bár a funkció jelenleg korai hozzáférési stádiumban van, csak bizonyos területeken és a Local Guides program kiválasztott tagjai számára érhető el.

Ez az új eszköz lehetővé teszi, hogy természetes nyelven kommunikáljunk az alkalmazással, és felfedezzünk új helyeket a szülővárosunkban. Például kérhetjük az alkalmazást, hogy ajánljon egy éttermet, amely megfelel baráti társaságunk különböző étrendi korlátozásainak.

A válaszokhoz nagy nyelvi modellek segítségével több mint 250 millió helyről származó információt elemzett, figyelembe véve a Local Guides program tagjainak véleményeit is.

Az eredmények csoportosítva vannak, például ruhaüzletek, bolhapiacok stb., és fotókkal és értékelési összefoglalókkal kiegészítve mutatják be, hogy miért érdemes az adott helyet felfedeznünk.

Mivel ez egy generatív MI, az alkalmazás emlékszik azokra a dolgokra, amiket szeretünk, az ésszerűség határain belül. A Google például azt említette, hogy váratlan esőzés esetén kérhetjük a mesterséges intelligenciát, hogy ajánljon beltéri programokat.

A keresési eredmények további finomításához további kérdéseket is feltehetünk, amint a korai hozzáférésű felhasználók elegendő visszajelzést adnak, a funkció több területen is elérhetővé válik.

Nem ez az első alkalom, hogy a Google mesterséges intelligenciával kísérletezik. A vállalat nemrégiben bővítette a Chrome böngészőt generatív MI-funkciókkal, továbbfejleszti a Bard chatbotját, és a Pixel telefonokat is további MI-eszközökkel látja