Sosem találod a mobilod? Itt a megoldás!

hol a mobilom?

Elindult az Android új eszközkeresője, ami akár kikapcsolt állapotban is rálel a mobilra, ez pedig hatalmas lépés azok számára akik sosem találják a telefonukat!

A hír sokak számára örömmel fogadott, hiszen már régóta várták a Google hivatalos eszközkereső szolgáltatásának továbbfejlesztett kiadását, amely immár hasonló funkcionalitást kínál, mint az Apple Find My rendszere.

Az új szolgáltatás, a Find My Device, az androidos mobilokkal rendelkezők számára passzívan is lehetővé teszi mások elveszett vagy ellopott eszközeinek megkeresését, beleértve a mobilokat, táblagépeket, okosórákat, fülhallgatókat és Bluetooth követőeszközöket is.

A Google szerint a Find My Device akár kikapcsolt állapotban is képes megtalálni a mobilokat, bár ehhez az eszközöknek támogatniuk kell ezt a funkciót. Egyelőre csak a Google Pixel 8 telefonok támogatják ezt a lehetőséget, de hamarosan más gyártók is csatlakozhatnak hozzá.

A Bluetooth követőeszközök keresése csak májusban aktiválódik, de már most is várhatóan népszerűvé válnak. Első körben a Chipolo és Pebblebee dobnak majd piacra a Find My Device-szal kompatibilis modelleket, de a jövőben további gyártók is csatlakozhatnak hozzájuk.

Fontos megjegyezni, hogy a fejlesztők különösen nagy figyelmet fordítottak a követőkütyükkel való visszaélési lehetőségek minimalizálására, és a Find My Device támogatja a mobilozókkal együtt utazó, de nem hozzájuk tartozó eszközökről szóló riasztásokat.

Az új funkciók révén az Android felhasználók mostantól könnyebben megtalálhatják elveszett eszközeiket, és még másoknak is segíthetnek abban, hogy megtalálják az övéiket.

A Google és az Apple rendszereihez hasonlóan a Find My Device is lehetővé teszi a felhasználók számára a követhető eszközök másokkal való megosztását, ami tovább növeli az eszközök biztonságát és megkerülési esélyét. Bár egyelőre csak Észak-Amerikában elérhető, várhatóan hamarosan más régiókban is elindul.