Pályát módosítanál? Most az IT a legjobb választás!

it karrier

Az IT továbbra is egy vonzó karrierlehetőség, amely magas fizetéseket, gyors előrelépési lehetőségeket és rugalmasságot kínál a karrierváltók számára. A Green Fox Academy, amely junior programozók képzését kínálja, azt állítja, hogy tavaly a partnercégeiknél a frissen végzett junior programozók átlagosan bruttó 570 000 forint kezdő fizetést kaptak, míg az átlagbérük 3 év után már meghaladta a bruttó 1 millió forintot. Az IT terület vonzerejét azonban nem csak az anyagi biztonság határozza meg.

Az IT egy olyan dinamikusan fejlődő ágazat, amely egyre több munkalehetőséget kínál, az innováció és a fejlődés központja, amely többek közt olyan területeket foglal magában, mint a szoftverfejlesztés, az adatbázis-kezelés, az informatikai biztonság, az adatfeldolgozás stb.

A szakemberei iránt világszerte továbbra is nagy a kereslet és munkavállalóknak több választási lehetőségük van ezen a pályán.

Minél szélesebb körű tudásra tesznek szert, annál nagyobb az esélyük arra, hogy feljebb lépjenek a ranglétrán.

A Green Fox Academy legutóbbi felméréséből kiderült, hogy a válaszadók 93 százaléka 2 hónapon belül sikeresen talált munkahelyet az IT területen. 

Fő vonzereje abban is rejlik, hogy ezeken a területeken a legtöbb cég rugalmas lehetőségeket kínál, mint például a távmunka, részmunkaidős foglalkoztatás és a home office lehetősége.

A megfelelő szaktudással könnyen el lehet helyezkedni nemzetközi környezetben is, akár anélkül, hogy külföldre kellene költözni.

Egy jó szakembernek jó ha van jó logikai és analitikai érzéke, valamint előny, ha valaki gyorsan tanul és motiválja, hogy folyamatosan fejlődjön.


Minden nap új kihívásokkal kell szembenézni, új problémákat kell megoldani, és új technológiákat kell elsajátítani, emellett fontos az is, hogy képes legyen hatékonyan kommunikálni a kollégáival. 

Az erős "soft skill" képességek is alapvetőek, mivel a fejlesztőknek csapatban kell dolgozniuk, elengedhetetlen továbbá egy erős középszintű angol nyelvtudás.

A karrierváltás előtt érdemes alaposan tájékozódni a különböző területekről és azok követelményeiről,  a IT világ folyamatosan változik, és a szakembernek lépést kell tartania a technológiai fejlődéssel.

A szakmai fejlődés érdekében érdemes részt venni szakmai konferenciákon és meetupokon, és folyamatosan figyelni a piaci trendeket.