Nők az IT szektorban-ingyenes képzési lehetőség

Az informatikai szektorban dolgozó nők aránya világszerte elmarad a férfiakétól, pedig az IT területe egyre fontosabb szerepet tölt be a modern társadalomban.Az IT terület folyamatosan bővül és szükség van új, képzett szakemberekre, de a női munkaerő aránya a szektorban csupán 25% körüli. 

A Hello IT! for Women program, idén májusban ismét elindítja képzéseit, amely fontos lépés a nők számára az informatikai területen történő előrehaladás felé. A program célja, hogy növelje a női szakemberek számát az IT területén és lehetőséget biztosítson számukra az IT területén való tanulásra és munkavállalásra.  

A Green Fox Academy által kidolgozott képzések, az IT Support és az IT Automatizáció Pythonnal, lehetővé teszik, hogy széles körű informatikai tudásra tegyenek szert és olyan készségeket sajátítsanak el, amelyekre a munkaerőpiacon nagy kereslet mutatkozik.

A képzések online formában, részmunkaidőben történnek, így a résztvevők a saját tempójukban és az élethelyzetükhöz igazodva tudnak tanulni. Az interaktív tananyagokat a Google dolgozta ki, és a Green Fox Academy magyar mentorai segítik a résztvevőket a tanulás folyamatában.

A program célja nem csupán az informatikai ismeretek bővítése, hanem a résztvevők személyes készségeinek fejlesztése és a munkaerőpiacra való sikeres beilleszkedésük támogatása is. Segítve őket abban, hogy az újonnan megszerzett tudásukat sikeresen kamatoztathassák.

Az egyik lehetőség erre a célra az, hogy a program keretében a résztvevők megismerkedhetnek különböző cégek HR képviselőivel és előadóival, akik számos tanáccsal és információval szolgálnak a karrierjük építéséhez.
Emellett a program által kínált tréningek és workshopok szintén elősegítik az elhelyezkedést.

A programban való részvételhez a jelentkezőknek 18 évnél idősebbnek kell lenniük, magyarországi lakcímmel kell rendelkezniük és középszinten kell beszélniük angolul.
A kurzusokra 2023 április 9-ig lehet jelentkezni, és a képzések átlagosan 2-4 hónapig tartanak.

https://www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus

Az információs technológia ma már minden iparágban meghatározó szerepet játszik, és számos izgalmas karrierlehetőséget kínál a szakmában dolgozóknak. A nők részvétele az IT-ben a szakma sokkal sokoldalúbbá és innovatívabbá tételéhez is hozzájárul.

Hello IT! for Women program egy sor értékes lehetőséget kínál a nők számára, akik érdeklődnek az informatika iránt.