Minőségi képkockák kinyerése a Google Chrome új funkciójával

minőségi képkockák

Az interneten való böngészés során gyakran találkozunk olyan videókkal, amelyekben valamilyen különleges pillanatot szeretnénk megörökíteni vagy megosztani. Azonban sokáig kihívást jelentett a videóból képkockák kinyerése, mivel a lejátszás közben megjelenő zavaró elemek vagy a képminőség romlása miatt a kivágott képek nem mindig lettek kielégítőek.

A Google újításaival mindig érdemes figyelemmel követni, tisztában lenni vele, hiszen gyakran olyan funkciókat vezetnek be, amelyek megkönnyítik a mindennapi internetezést.

Az egyik legújabb fejlesztésük, amit a Google Chrome böngészőben implementáltak, a videókból való képkockák egyszerű és letisztult módon történő kinyerése. 

A képek és a videók megosztása és letöltése mindennapos tevékenység. Képzeld el, hogy találsz egy érdekes részt egy videóban, és szeretnéd megosztani vagy elmenteni azt, eddig ez nem volt olyan egyszerű, mint a hagyományos képek mentése a böngészőből.

Amikor megpróbáltunk egy képkockát kinyerni egy videóból, számos problémával találkoztunk. Először is, a képminőség gyakran romlott a képernyőképen, ami miatt élesen romlott a képminőség.

Másodszor, a videó lejátszása közben zavaró elemek jelentek meg, mint például a kezelőfelület, a cím és egyéb ikonok, mindez megakadályozta, hogy a kivágott kép valóban élvezhető legyen.

Az Újítás:

Mostantól azonban a Google Chrome böngészőben (és annak leágazásaiban, mint például a Microsoft Edge vagy a Brave) a videókból való képkockák kinyerése sokkal egyszerűbbé vált.

Egy egyszerű jobb klikkelés után előbukkan egy új lehetőség a menüben, a "Videókeret másolása / Copy Video Frame".

Ez a funkció nem generál képet azonnal, hanem a vágólapra másolja a képkockát, innen pedig könnyedén beillesztheted bármilyen képszerkesztő programba vagy akár közvetlenül egy csevegőalkalmazásba is.

Az Előnyök:

Az ilyen módon kinyert képek nem csak tisztább minőségűek, hanem mentesek mindenféle extra vizuális zajtól is.

Mostantól tehát tényleg megörökítheted a kedvenc videóid legjobb pillanatait, és megoszthatod őket másokkal, vagy akár csak a saját emlékeid megőrzésére is használhatod.

Fontos Megjegyzések:

Az új funkcióval kapcsolatban néhány fontos részletet érdemes tudni. Először is, ez a lehetőség kizárólag a Google saját platformján, a YouTube-on működik.

Más videómegosztó oldalak, amelyek igyekeznek megakadályozni a tartalmak másolását, nem támogatják ezt a funkciót.

Másodszor, a YouTube esetében a folyamat egy kicsit bonyolultabb lehet, mivel a jobb egérgomb első kattintására a YouTube saját menüje jelenik meg. Ehhez a Chrome által nyújtott lehetőségekhez való áttéréshez egy második kattintásra van szükség.

Ez az újítás segít abban, hogy egyszerűbben és letisztultabban lehessen képkockákat kinyerni a videókból a Google Chrome böngészőben és annak leágazásaiban. Ez a fejlesztés valószínűleg sokaknak fogja megkönnyíteni a mindennapi internetezést és a tartalommegosztást.