Mennyibe kerül egy weboldal készítése és mitől függ az ára

weboldal készítés

Weboldalakat ma már szinte minden cégnek, vállalkozásnak, magányszemélynek érdemes készíteni, hiszen a digitális térben elérhető ügyfelek száma egyre nő. Azonban, amikor egy weboldal elkészítése kerül szóba, sokan felteszik a kérdést, hogy mennyibe kerül és mi alapján határozza meg az árát a webfejlesztő. Ebben a cikkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Az ár meghatározásának módja

Egy weboldal árát nagyon sok tényező befolyásolja, így nem lehet általánosan megmondani, hogy mennyibe kerül egy honlap elkészítése.
Az ár meghatározásának módja azonban általában az alábbiak szerint alakul:

1, Projekt mérete:

Az ár alapvetően a projekt méretétől függ.

Egy egyszerű, statikus honlap, amely csak néhány oldalt tartalmaz, kevesebb munkát igényel, mint egy összetett weboldal, amely tartalmaz például dinamikus elemeket, egyedi funkciókat vagy webshopot. Így a nagyobb méretű projektek ára magasabb, mint a kisebbeké.

2, Design és fejlesztés:

A weboldal kinézete és funkcionalitása szintén meghatározó a projekt árában. Egyedi design és fejlesztés esetén magasabb árral kell számolni, mint egy előre elkészített sablon használatakor.

3, Tartalom:

A tartalmak, képek és videók beszerzése, előállítása is befolyásolja az árat. Ha a megrendelő nem rendelkezik saját tartalommal, akkor ezt az extra munkát fel kell számolni az árban.

4, Keresőoptimalizálás:

A weboldal keresőoptimalizálása az ár egyik legmeghatározóbb tényezője. Ha a weboldal célja az, hogy minél magasabb pozícióban jelenjen meg a keresők találatai között, akkor keresőoptimalizálásra is szükség van. Ez azonban plusz költséggel jár.

5, Karbantartás és támogatás:

A weboldalak folyamatos karbantartása, biztonsági frissítése és támogatása is plusz költséggel jár. Ezeknek az ára általában az éves karbantartási díjban jelenik meg, kivéve nálunk. 
A karbantartásért elkért pénz általában a wordpress fejlesztők találmánya, hogy legyen mire fogni ha összeomlik a weboldal.

A weboldal fejlesztésnél kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy nálunk ilyen ne történhessen meg.


A weboldalak ára lehet óránkénti, projekt alapú vagy előre meghatározott ár szerint is meghatározva, leggyakrabban az előre meghatározott árat alkalmazzák a fejlesztők.

Az egyéni igényeknek megfelelő funkcionalitások és egyedi design elemek hozzáadása az árakat növelheti. Az ilyen típusú weboldalak ára általában több százezer forinttól indul, de a funkciók és az egyedi design elemek függvényében akár több millió forintot is elkérhetnek értük.

Fontos megjegyezni, hogy a weboldal elkészítésének ára nem csak a fejlesztési költségekből áll. Az egyéb tényezők, például a domain regisztráció és a tárhely költségei, a tartalom írása és az online marketing szolgáltatások is jelentős költséget jelenthetnek.

A domain regisztráció és a tárhely költségei az éves díjaktól függnek., az árak jellemzően függenek a domain névtől és a tárhely méretétől és szolgáltatótól is.

A tartalom írása és a weboldal keresőoptimalizálása (SEO) is fontos tényező a weboldal sikeréhez és hatékonyságához. Ha a tartalom írása és a SEO szolgáltatások nem kerülnek bele az eredeti árajánlatba, akkor ezek a költségek további kiadásokat jelenthetnek.

Az online marketing szolgáltatások ára függ a marketing stratégiától és a célközönségtől, az online marketing árak különösen változóak lehetnek, attól függően, hogy milyen csatornákat használnak a cégek, például Facebook hirdetések, Google Ads vagy influencer marketing.

Ha úgy döntöttél, hogy itt az ideje, hogy saját weboldalad legyen, nézz szét a referencia oldalaink között és vedd fel velünk a kapcsolatot!