Megújul a Google kereső

google kereső

A Google tovább fokozza a keresési élményt a mesterséges intelligencia segítségével létrehozott újításaival, és már több mint 120 országban teszi elérhetővé a generatív keresési élményt. Ezen újítások közül kiemelkedik a Search Generative Experience (SGE), melynek köszönhetően a felhasználók könnyebben, átláthatóbban és szórakoztatóbban használhatják a szolgáltatást.

A funkciók sorra érkeznek, és a mesterséges intelligencia alkalmazásával a Google képes folyamatosan frissíteni a rendszert, ami azt jelzi, hogy a MI szinte minden keresési igényt kielégít.

Az SGE nem csupán az interneten megjelent cikkeket képes kivonatolni, de további új funkciókat is bevezet. A keresési eredmények megjelenítése után a felhasználók kérdéseket tehetnek fel és válaszokat kaphatnak, ezáltal interaktívabb élmény részesei lehetnek.

Bár ez a lehetőség jelenleg csak az Egyesült Államokban, angol nyelven érhető el, a Google folyamatosan bővíti a szolgáltatás elérhetőségét.

A generatív mesterséges intelligencia hamarosan a szövegfordítás területén is szerepet vállal, különösen akkor, ha egy szónak több jelentése is van. A rendszer megkülönbözteti ezeket a jelentéseket, így a felhasználó könnyebben választhat a különböző kontextusok között. 

Jelenleg a Google listája szerint Magyarország még nincs benne a több mint 120 országot felölelő körben, de a bővítések során várhatóan egyre több ország részesül majd ezen újításokban, beleértve a magyar felhasználókat is.

Az újítások révén a Google tovább növeli a keresési élményt és segíti a felhasználókat a gyorsabb és hatékonyabb információszerzésben.

Az SGE nem csupán a keresések gazdagabbá tételét szolgálja, de a jövőben a szövegfordításban is segítségünkre lesz. Az új funkciók alkalmazása egyértelműen a Google elkötelezettségét tükrözi a felhasználói élmény folyamatos fejlesztése iránt.

A keresési élmény megújítása, a gyorsabb információelérés és a személyre szabhatóság fokozása révén a Google továbbra is az online keresők egyik vezető szereplőjeként tűnik ki.