Már a TikTok is fizetős lesz?

tik tok

A TikTok felhasználók számára is elérkezett az idő, hogy válasszanak: vagy nézik a hirdetéseket vagy, hogy elkerüljék azokat, inkább fizetnek!

Az Android Authority közölt egy képernyőképet, amely azt mutatja, hogy a TikTok egy új lehetőséget kínál a felhasználóknak: ingyenes alkalmazás, amely tele van hirdetésekkel, vagy egy hirdetésmentes változat, amelyért havonta 4,99 dollárt kell fizetni.

Ez a lépés része annak az erőfeszítésnek, amelyet a TikTok tesz annak érdekében, hogy változatosabb bevételi forrásokat teremtsen.

A TikTok Shop, az alkalmazáson belüli piactér, már a felhasználók számára megjelent a fő navigációs sávban, itt reklámokat és kuponokat promótál, remélve, hogy ösztönözni tudja a felhasználókat a vásárlásra.

Azonban a Shop tartalmának moderálása kihívást jelentett a platform számára, az Insider által készített áttekintés például azt mutatta, hogy a felhasználók olyan termékeket is megvásárolhattak, amelyeket a TikTok saját szabályzata tilt. Ezek közé tartoztak házi készítésű ételek, vitaminkészítmények.

Más közösségi média platformok is hasonló lépéseket tesznek hogy elkerüljék a hirdetéseket.

Elon Musk például azt tervezi, hogy "magasabb árú" előfizetési csomagot kínál a Twitteren, amely teljesen hirdetésmentes használatot biztosít majd. A Meta is fontolgatja a hirdetésmentes verziók bevezetését a Facebookon és az Instagramon az Európai Unióban, válaszul az adatvédelmi aggodalmakra.

Ezek a változások azt mutatják, hogy a közösségi média platformok folyamatosan keresik az új bevételszerzési lehetőségeket, és egyre inkább a felhasználók igényeire igyekeznek válaszolni, akiknek lehetőséget kínálnak arra, hogy elkerüljék a zavaró hirdetéseket azáltal, hogy fizetnek a tartalomért.

A TikTok új hirdetésmentes opciója is ilyen lépésnek tekinthető, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy zavartalanul élvezhessék az élményt.