Leépítések a Google-nél

google elbocsájtások

A Google nemrégiben egy jelentős átszervezést hajtott végre, amely során több tucat alkalmazottat bocsátott el. Az elbocsátásokról szóló információkat egy, az ügyet ismerő forrás és egy belső vállalati dokumentum is megerősítette.

Az elbocsátott munkavállalók közül többen néhány napja értesültek arról, hogy munkahelyük megszűnik, az érintettek pontos számát nem sikerült megtudni. Egy belső dokumentum említést tesz kb. 20 munkatárs elbocsátásáról is, ezen kívül, néhány munkavállalót múlt pénteken áthelyeztek a Bard-csapattól az Assistant-csapathoz.

Az elbocsátott alkalmazottaknak 60 nap áll rendelkezésükre arra, hogy új pozíciót találjanak a vállalaton belül, ellenkező esetben távozniuk kell.

A Google szóvivője a következő nyilatkozatot adta az Insidernek: "Átszerveztük a csapatunkat, optimalizáltuk a csapatszerkezetünket a legmagasabb prioritásaink köré, hogy a lehető legjobban támogassuk stratégiai üzleti céljainkat."

Fontos megjegyezni, hogy a Google korábban bejelentette terveit az Assistant kibővítésére generatív mesterséges intelligencia által működtetett funkciókkal.

Ezek közül néhányat már el is kezdtek bevezetni, a vállalat augusztusban szintén bejelentette, hogy kissebb létszámú leépítést tervez a szervezeti átszervezés részeként.

Jelenleg nem világos, hogy a mostani elbocsátások kapcsolódnak-e ehhez a bejelentéshez vagy valamilyen más stratégiai döntéshez.

A Google az év elején kezdte az alkalmazottai elbocsátását és azóta több kisebb stratégiai leépítést is végrehajtott vállalata különböző területein, például a Google News és az egészségügyi részleg, a Verily terén. 

Az elkötelezettsége az innováció és az újítás iránt továbbra is meghatározó marad a Google számára, és ezek az átszervezések segíthetik a vállalatot abban, hogy megfeleljen a gyorsan változó piaci kihívásoknak és lehetőségeknek.