Kritikus hibát találtak a Windows 11-ben

windows11

Termékfrissítési problémákkal küzd a Microsoft legújabb operációs rendszere, a Windows 11. Különböző felhasználói jelentések szerint az operációs rendszer frissítése drasztikusan lelassíthatja az SSD meghajtók sebességét, akár a felére is csökkentve azt.

Ha a számítógép lassan töltődik be, vagy a programok nem futnak olyan gyorsan, mint korábban, akkor lehetséges, hogy érintett a Windows 11 frissítési problémájában.

A Digital Trends cikke alapján bemutatjuk, hogyan lehet ezt a problémát megoldani.

Bár a gyenge teljesítmény több okból is adódhat, a felhasználók kifejezetten az SSD sebességének csökkenését tapasztalják, ami csak a frissítés telepítése után jelentkezett.

A beszámolók alapján minnél jobb az SSD, annál súlyosabb a probléma mert még a legjobb NVMe SSD-k sem képesek elég gyorsan működni a  frissítés után.

Azt, hogy a Windows valószínűleg SSD-re van telepítve, lassabb betöltési időt eredményezhet. Az SSD-knek azonban épp az lenne a céljuk, hogy ezt megakadályozzák, és hogy gyors betöltési időket lehessen elérni velük, ezért érthető, az hogy ha a megvásárolt a meghajtó lassú az nagyon frusztrálja a felhasználókat.

Valamint lassú játékbetöltési időkről számoltak be, tehát ez a probléma nem csak a Windows 11-et érintheti. Egy felhasználó még a hírhedt kék halál problémáról is beszámolt, amikor a Windows olyan hibával találkozik, hogy újra kell indítani.


A Microsoft hivatalosan még nem ismerte el a problémát, és a "Ismert problémák" oldalon sem szerepel.

Ha a frissítés okozza a hibát, akkor javítani fogják, de addig is az egyetlen megoldás az lehet, ha eltávolítjuk a legújabb frissítést, majd várunk az újratelepítéssel, amíg be nem bizonyosodik, hogy a rendszer jól működik.

A frissítés eltávolítása viszonylag egyszerű, Gépházat kell megnyitni (Windows zászló + I billentyűkombináció), majd a baloldali menüben a legalsó pontot kell választani, azaz a Windows Update/Frissítés lehetőséget.

Ezt követően a Frissítési előzmények pontra kattintva juthat el a telepített frissítésekhez, és itt távolítsa el a legutolsó frissítést.

Ez csak egy átmeneti megoldás, de segíteni fog addig, amíg a Microsoft hivatalos javítást nem ad ki.