Kampány az online biztonságért: Az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. segít a felhasználóinak

SZTFH Szerencsejáték Zrt.

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) és a Szerencsejáték Zrt. együttműködve készülnek fel arra, hogy októberben felhívják a szerencsejátékosok és felhasználók figyelmét az internet veszélyeire. Az SZTFH hangsúlyozza, hogy az online biztonsági tudatosság növelése kiemelt fontosságú, és ennek érdekében csatlakoznak az Európai Kiberbiztonsági Hónap nemzetközi eseménysorozathoz, amelynek idei mottója: "Be Smarter Than a Hacker!" vagyis "Légy okosabb, mint egy hacker". Az esemény fő témája a pszichológiai manipuláción alapuló csalások és támadások lesznek.

Egy négy hetes tájékoztató sorozatot indít, amely során számos hasznos tippet és információt osztanak majd meg a biztonsági kérdésekről.

A tájékoztatók során különféle pszichológiai manipulációk és csalások lesznek bemutatva, ideértve az adathalász e-maileket, a csaló telefonhívásokat, az sms-ben történő támadásokat, a bankkártyás visszaéléseket, valamint a digitális "lefölözés" nevű, egyre gyakrabban alkalmazott támadási módszereket is.

A kampány célja az, hogy felhívja a figyelmet a biztonságra. Az online fenyegetések szélesebb körű megismertetése és az online veszélyek felismerése is kiemelt szerepet kap ebben a kezdeményezésben.

Az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. további célja, hogy felhívja a játékosok és felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték-oldalak veszélyeire, valamint azokra az intézkedésekre, amelyekre a játékosoknak és felhasználóknak oda kell figyelniük a saját személyes és banki adataik védelme érdekében.

Emellett kiemelik a magyarországi szigorú előírások fontosságát, amelyeknek a kiskorúak és sérülékeny csoportok védelmére is irányulnia kell.

Ezen kezdeményezés révén az SZTFH és a Szerencsejáték Zrt. a felhasználókat biztonsági kérdésekben oktatja, és arra ösztönzi, hogy felelősségteljesen játszanak és böngészenek az interneten, valamint védelmezzék az online személyes adataikat.

Az online világban való biztonság megőrzése közös felelősségünk, és az ilyen kezdeményezések segítenek felkészülni az online veszélyekre és fenyegetésekre.