Itt az EgészségAblak új verziója: széleskörű egészségügyi információk és hívható Egészségvonal az új verzióban

EgészségAblak

Már letölthető az EgészségAblak mobil alkalmazás továbbfejlesztett verziója, az alkalmazás mostantól minden, az EESZT (Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér) indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentumot elérhetővé tesz, és lehetővé teszi azok közvetlen lehívását az alkalmazásból az Egészségvonalra.

Az új funkció révén nem csak az elmúlt három hónapban generált, hanem az EESZT indulása óta feltöltött valamennyi laboreredmény, ambuláns lap, vizsgálati lelet, zárójelentés és minden más orvosi dokumentum megtekinthető és letölthető a mobiltelefonon futó EgészségAblak alkalmazásból.

Ez rendkívül hasznos lehet, ha egy beteg egy korábbi leletet nem talál otthon vagy elfelejti elvinni orvosához. Az egyszer már letöltött dokumentumok offline módban is elérhetők lesznek az alkalmazásban - emelte ki az államtitkár.

Az alkalmazásban még egy új szolgáltatás is elérhetővé vált, amely lehetővé teszi az 1812-es Egészségvonal közvetlen hívását. Ez a szolgáltatás minden nap, a hét minden órájában elérhető.

Az Egészségvonal munkatársai általános tájékoztatást nyújtanak az egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban, segítenek a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos információkkal, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, valamint az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekkel.

Az EgészségAblak mobil alkalmazás folyamatosan fejlődik, már közel 2,3 millió ember töltötte le, és a felhasználók száma továbbra is növekszik.

Korábban az alkalmazás tartalmazta a digitális koronavírus elleni oltási igazolványt és az e-recepteket. Több mint 300 ezer e-receptet töltöttek már le az alkalmazáson keresztül, ami megkönnyíti a gyógyszerek kiváltását és csökkenti a hibázás lehetőségét.

Az alkalmazás ingyenes és bárki számára letölthető, az első használathoz szükség van a TAJ-számra, az Ügyfélkapu-azonosítóra és a jelszóra, de ezután a felhasználó egyszerűen azonosíthatja magát az ujjlenyomatával.

Az új funkciók július 1-jétől érhetők el az alkalmazás frissítése után, az alkalmazás a következő hónapokban további funkciókkal is bővülni fog.