Ingyenes VPN-szolgáltatás az Edge böngészőben: Biztonságos böngészés a Microsoft-tól

biztonságos böngészés

A Microsoft komoly lépéseket tesz az internetes keresés terén, hogy felzárkózzon a Google-höz. Nemrégiben bevezették a Bing kereső chatbotját, most pedig az Edge böngésző felhasználói számára egy ingyenes VPN-funkciót kínálnak.

A Secure Network néven futó szolgáltatás alapvető VPN-funkciókat nyújt, amelyek segítségével megakadályozhatjuk internetes tevékenységünk nyomkövetését, emellett csökkenti a nyilvános hálózatok használatával járó kockázatokat is.

Azonban a Microsoft által kínált ingyenes opció által rendelkezésre álló adatmennyiség is korlátozott.

Először mindössze 1 GB ingyenes adatforgalmat biztosítottak, azonban a tesztidőszak alatt ezt 15 GB-ra emelték, most úgy tűnik, hogy az arany középutat választottak: 5 GB ingyenes adatforgalom áll majd rendelkezésre a felhasználók számára.

Ahhoz, hogy megkapjuk egyszerűen be kell jelentkezni a Microsoft-fiókkal az Edge böngészőben. Ugyan ez a korlát nem elegendő komolyabb tartalomfogyasztáshoz, de alapvető böngészési célokra tökéletesen megfelelő. A streaming szolgáltatások, például a videómegosztó platformok elérésére csak bizonyos webhelyeken lesz lehetőség.

Az ingyenes VPN-szolgáltatás bevezetése új lehetőségeket teremt a felhasználók számára, hogy biztonságosan böngészhessék az internetet, az adatforgalom titkosítva lesz, és az online tevékenység is privát marad.

Ez abban az esetben különösen fontos, ha nyilvános Wi-Fi hálózatokon csatlakozunk az internethez, ahol könnyedén hozzáférhetnek az adatainkhoz.

A nyilvános hálózatokon, például kávézókban, repülőtereken vagy szállodákban való csatlakozás során a VPN használata védelmet nyújt az adatlopás, az adatmegfigyelés és az esetleges támadások ellen, lehetővé teszi, hogy személyes adataink védettek maradjanak.

A szolgáltatás bevezetése jelentős előrelépést jelelnt az online adatvédelem terén, egyben mutatja a Microsoft elkötelezettségét is.