Ingyenes 5G-t igér a nyárra a Magyar Telecom

5G

Az 5G hálózat térnyerése Magyarországon egyre nagyobb lendületet vesz. A Magyar Telekom friss bejelentése szerint nyárra minden ügyfelük számára elérhetővé teszik az 5G-t, és a lefedettség is jelentős mértékben bővül. Ez az új technológia óriási lehetőségeket nyit meg az internetes kapcsolatok terén, és hozzájárul a gyorsabb és hatékonyabb adatátvitelhez.

Az 5G hálózat jelentős sebesség- és válaszidő-nyereséget hoz a felhasználók számára, ez különösen előnyös lesz a nagyobb városokban, ahol a hálózati forgalom sűrűbb, és az adatigény is magasabb.

Budapest mellett a megyeszékhelyeken, több vidéki városban és községben, valamint a Balaton, a Velencei-tó és a Tisza-tó környékén lesz elérhető az 5G.

A Magyar Telekom az elmúlt évben jelentős hálózatfejlesztéseket végzett, amelyek eredményeként a modernizált állomások száma 60 százalékra emelkedett, ez a fejlesztés lehetővé teszi a nagyobb kapacitású és megbízhatóbb adatátvitelt, amely elengedhetetlen az 5G hálózat optimális működéséhez.

Ezért a cég bejelentette, hogy 2023. június 1-jétől minden olyan felhasználó, akinek kompatibilis készüléke, SIM-kártyája és mobilinternet előfizetése van, automatikusan és extra költség nélkül, azaz díjmentesen élvezheti az 5G hálózat előnyeit egészen augusztus 31-ig.

A modernizált tornyok építési helyének kiválasztásakor az ügyfelek igényeit és a legforgalmasabb területeket vették figyelembe, hogy ezzel a lehető legjobb felhasználói élményt biztosítják.

Az 5G technológia 700 MHz, 2100 MHz és 3600 MHz frekvenciasávokon érhető el. Az új fejlesztések fókuszában elsősorban a 700 MHz-es frekvenciasáv kiterjesztése áll, ami további lehetőségeket nyit a szolgáltatások széleskörű elérhetőségéhez.

Az 5G rohamos elterjedése olyan előnyt biztosít a felhasználók számára, mint a gyorsabb internetkapcsolat és az alacsonyabb válaszidő által lehetővé tett  késleltetés nélküli videokonferenciák, a nagyobb adatforgalommal rendelkező alkalmazások és a kiterjesztett valóság (AR) vagy virtuális valóság (VR) technológiák zökkenőmentes használata.

Az új technológia a vállalatok számára is új lehetőségeket teremt. Az ipar elveinek megfelelően, lehetővé teszi a gyorsabb és megbízhatóbb kapcsolatot az IoT (Dolgok Internete) eszközök között, valamint a nagyobb adatmennyiség hatékony feldolgozását a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás terén.

Az intelligens városok fejlesztése, a közlekedési rendszerek optimalizálása és az egészségügyi ellátás javítása csak néhány példa az 5G által nyújtott lehetőségekre. Az ultra-gyors internetkapcsolat és a megbízható adatátvitel lehetővé teszi az okos otthonok és az egészségügyi megoldások fejlődését.

A Magyar Telekom elkötelezett amellett, hogy a legmagasabb színvonalú 5G szolgáltatást nyújtsa ügyfeleinek, és folyamatosan fejleszti hálózatát, hogy a lehető legnagyobb lefedettséget biztosítsa az ország területén.