Google Maps újítás:A GPS-probléma megoldása az alagutakban

google alagutak

A Google szépen csendben bevezetett egy új, hasznos funkciót a Google Térkép alkalmazásba, amely különféle navigációs helyzetekben segít a felhasználóknak. Az újítás azonban, bár nagyon hasznos, egyelőre csak Android felhasználók számára érhető el.

A probléma, amelyet az új funkció megold, szinte minden autóvezető számára ismerős lehet: alagútba behajtva a GPS-jel elveszik, és a navigációs alkalmazás megszakítja a követést.

A Google-hez tartozó Waze már 2020-ban bevezetett egy megoldást erre, és most ez a funkció átkerült a Google Térkép alkalmazásba is.

A kulcs a Bluetooth-jeladók használata az alagutakban. Ezek a jeladók segítik a navigációs alkalmazást abban, hogy tovább követhesse az autó mozgását még akkor is, ha a műholdas kapcsolat megszakadt.

Ezáltal a felhasználó számára látszólagos zökkenőmentes marad a navigáció az alagútban.

A Waze már telepítette ezt a technológiát világszerte olyan nagyvárosokban, mint New York, Párizs, Brüsszel és Sydney. Mostantól pedig a Google Maps is támogatja ezt a funkciót az Androidos alkalmazásban.

Fontos megjegyezni, hogy a felhasználóknak külön engedélyezniük kell ezt az opciót az alkalmazás beállításaiban.

Sajnálatos módon azonban az újítás jelenleg csak az Androidos változatot érinti, az iOS-es felhasználók egyelőre nem élvezhetik ezt a funkcionalitást.

A Google azonban hónapok óta kísérletezik ezzel a lehetőséggel, és bár egyes felhasználóknál már novemberben aktiválódott, a szélesebb közönség számára csak mostanra vált elérhetővé a funkció.

A további fejlesztéseket és az iOS támogatás esetleges kibővítését figyeljétek a Google hivatalos bejelentéseit!