Gombnyomásra a biztonságosabb böngészésért, lépésről lépésre

Google SafeSearch

Pár gombnyomással biztonságosabbá teheted a böngészésedet: Ismerkedj meg a Google SafeSearch használatával! Az internetes keresések során nem ritka, hogy váratlanul szembesülünk olyan tartalmakkal, amelyeket nem szeretnénk látni. Ilyenkor jön jól a Google SafeSearch, azaz biztonságos keresés funkciója, amely segít eltüntetni a nem kívánt tartalmakat és oldalakat, mint például az erotikus tartalmak vagy erőszakos megjelenések. 

A SafeSearch bekapcsolása androidos mobil eszközön viszonylag egyszerű, legyen szó böngészőről vagy az alkalmazásról történő beállításról. Ha böngészőben szeretnéd elvégezni a beállítást, győződj meg arról, hogy bejelentkeztél a Google-fiókodba.

Ezt megteheted úgy, hogy a google.com webhelyre lépsz, majd rákattintasz a böngésző jobb felső sarkában lévő körre, és kiválasztod a "Bejelentkezés" opciót, ezután add meg felhasználóneved és a jelszavad. Miután bejelentkeztél, lépj a google.com/safesearch oldalra.

Itt megjelennek a lehetőség a tartalmak szűrésére, vagy a SafeSearch teljes kikapcsolására.

Válaszd ki a számodra megfelelő lehetőséget, és a Google automatikusan megjegyzi ezt a beállítást a fiókhoz, ezután a beállítás automatikusan érvényesül minden olyan telefonon és táblagépen, amin ezzel a fiókkal vagy bejelentkezve.

Ha inkább a Google alkalmazást használod a böngésző helyett, az sem jelent problémát, az alkalmazás megnyitása után koppints a képernyő jobb felső sarkában található profilképet tartalmazó körre. Itt válaszd ki a "Beállítások" opciót a legördülő menüben, majd kattints a "SafeSearch" fülre, itt ugyanazzal a három lehetőséggel találkozol, mint a böngésző verziójában.

Ezen kívül van egy további funkció az alkalmazásban, amely csak ezen a felületen keresztül érhető el.

A képernyő jobb felső sarkában talász egy zár ikont, amely megakadályozza, hogy bárki, aki nem rendelkezik a bejelentkezési adataiddal,  megváltoztathassa a SafeSearch beállításait. Ez a lehetőség különösen hasznos szülőknek, akik meg szeretnék védeni gyermekeik böngészését, és elkerülni, hogy a gyermekek véletlenül módosítsák a beállításokat.

Az egyszerűen használható és hatékony Google SafeSearch segítségével biztonságosabban és kényelmesebben böngészhetsz az interneten. Tégy egy lépést a nem kívánt tartalmak eltávolítása felé, és a személyre szabott beállításokkal védelmezheted magad és családod az online világ kihívásaival szemben.