Fizetős lesz az X?

x

A tervek szerint az X lehetővé teszi majd az új felhasználók számára, hogy díjat fizessenek, ha aktívan részt szeretnének venni a platformon. Ez az ötlet célja részben a szoftverrobotok és a hamis fiókok kiszűrése, amelyek egyre gyakoribbak és zavaróbbak az online térben.

Musk korábban már jelezte, hogy az X felhasználói számára előfizetéses rendszert vezethet be, mint az egyetlen hatékony módszer a hamis fiókok és a spam elleni küzdelemben.

A vállalat folyamatosan dolgozik azon, hogy megtalálja a legmegfelelőbb megoldást ezekre a problémákra, és egyúttal a felhasználói élményt is javítsa.

Az egyik lehetséges változtatás az lenne, hogy az új X-felhasználók jelképes díjat fizetnének azért, hogy teljes körű hozzáférést kapjanak a platformhoz. Ez azt jelentené, hogy nem csak tartalmakat olvasnának, hanem saját posztokat is megoszthatnának.

Musk egy másik lehetőséget is megfontol, miszerint az újonnan létrehozott fiókok csak bizonyos idő elteltével, például három hónappal a regisztrációt követően posztolhatnának ingyenesen.

Bár ezek a változtatások még tervezés alatt állnak, az X már korábban is kísérletezett az ellenőrizetlen fiókokkal. Az új-zélandi és a fülöp-szigeteki felhasználók évente 1 dollárt fizetnek, hogy bizonyos funkciókat használhassanak, míg a többi felhasználó ingyenesen használhatja a platformot minimális funkcionalitással.

Az X aktuális kezdeményezése egyike a platform legutóbbi változtatásainak, amelyek a hamis fiókokkal és a spam elleni küzdelemmel kapcsolatosak. A felhasználókat figyelmeztették, hogy a spam fiókok tisztítása hatással lehet a követőikre is.

Az X célja, hogy hatékonyan küzdjön a szoftverrobotok ellen, és megakadályozza azok visszatérését, de még nem egyértelmű, hogy az előfizetéses rendszer mennyire lesz hatékony ebben a küzdelemben.

A TechCrunch beszámolója szerint az X frissített szabályzata lehetővé teszi a nyilvános bejegyzések felhasználását gépi tanuló algoritmusok vagy MI-modellek képzésére.

Ez azt jelenti, hogy az X felhasználói közvetlenül hozzájárulhatnak az xAI mesterségesintelligencia-fejlesztéséhez. A platform tervei között szerepel továbbá, hogy a fizetős felhasználók a jövőben bejegyzéseket írhatnak az xAI mesterséges intelligenciájával, ami új dimenziót nyit a tartalomgyártásban és az online közösségi térben.