Digitális támadások a francia állam ellen:Azonnali válságkezelés indult

hekker támadás

A francia kormány az elmúlt napokban kibertámadás áldozatává vált, ami az állam számos szervét érintette.

A példátlan méretű offenzíva aggodalomra ad okot a széles körű hatások miatt, amelyek nemcsak a weboldalak megbénítását jelentették, hanem az állami működés zavarát is. A kritikus helyzet miatt azonnali válságstábot állítottak fel, hogy megfelelően reagáljanak és minimalizálják a károkat.

Gabriel Attal miniszterelnök a közvéleményt tájékoztatta arról, hogy az állami szervek példátlan intenzitású támadásnak estek áldozatul. Az incidens óta a kormány elkötelezett az ügy kezelése és a szükséges biztonsági intézkedések meghozatala mellett, hogy megvédje az országot a további fenyegetésektől.

A hackertámadást több, a Telegramon aktív csoport vállalta magára, köztük az iszlamista és oroszbarát Anonymous Sudan. A támadás több fontos minisztériumot érintett, beleértve a gazdasági, munkaügyi és digitális átállásért felelős területeket is. Az események következtében az állami weboldalak sok helyen elérhetetlenné váltak, ami azonnali cselekvésre késztette a hatóságokat.

Stéphane Bouillon nemzetvédelmi és biztonsági főigazgató arra figyelmeztetett, hogy az előttünk álló események, mint a nyári párizsi olimpia és az európai parlamenti választások, további külföldi manipulációkat is hozhatnak magukkal, ezért fokozott óvatosságra van szükség.

A kibertámadás előzménye, hogy a védelmi miniszter, Sébastien Lecornu múlt hónapban fokozott védelmet sürgetett az Oroszországgal kapcsolható szabotázsakciók és kibertámadások ellen.

Ez a lépés az orosz kapcsolatokkal járó lehetséges fenyegetésekre való felkészülést szolgálja, és a hatóságok figyelmét arra hívja fel, hogy az ország kritikus infrastruktúráját hatékonyan védjék meg.