Befejezi pályafutását az egyik legrégebbi fájlmegosztó oldal a Zippyshare

zippyshare

A Zippyshare nevű népszerű fájlmegosztó szolgáltatás végleg megszűnik március végén, majd közel 17 évnyi működés után - írja a Bleeping Computer.

A 2006-ban alapított Zippyshare egy ingyenes és könnyen regisztráció nélkül használható szolgáltatás volt, amely kizárólag a reklámbevételekre támaszkodott.

A Similarweb adatai szerint a weboldal havonta több mint 43 millió látogatót fogad, ami azt mutatja, hogy rendkívül népszerű volt.

Azonban a megemelkedett energiaárak miatt az oldal hatalmas számítógépes hálozatának fenntartása is sokkal költségesebbé vált, ebből kifolyólag nehéz volt annyi bevételt generálni a szolgáltatásból, hogy az üzemeltetés költségét ki tudja termelni.

Az utóbbi években reklámblokkolók elterjedése is nehezítette a helyzetet, csökkentve a bevételt.

Az üzemeltetők szerint a Zippyshare forgalma folyamatosan csökkent az elmúlt években, mivel az emberek nagyobb teljesítményű és több funkcióval rendelkező, modern fájlmegosztó szolgáltatásokat használnak inkább.

Az üzemeltetők azt kérik a felhasználóktól, hogy mentsék le az adataikat a hónap végéig, mert egyenlőre nem lehet tudni, hogy a leállás után mi történik az oldallal.