Az Unity több irodáját bezárta halálos fenyegetések miatt

unity halálos fenyegetések

Az informatikai és játékfejlesztési iparágban az innováció és technológiai újítások mindig is főszerepet játszottak, azonban a változások, különösen a nagy jelentőségű változtatások, mint amit az Unity Technologies most bejelentett, gyakran súlyos következményekkel járhatnak. Az Unity játékmotor, amely évtizedek óta az egyik legnépszerűbb eszköz a játékfejlesztők körében, most egy drasztikus díjváltoztatás miatt került a figyelem középpontjába.

Most pedig a Unity Technologies munkatársait érő fenyegetések miatt az irodák bezárására is sor került. Az Unity Technologies legújabb üzleti döntése viharos reakciókat váltott ki a játékfejlesztők és az iparág többi szereplője között.

Az eddig ingyenesen használható Unity játékmotor egyik hirtelen bejelentett változása szerint 2024. január 1-től minden telepítés után extra díjat kell fizetni azoknak a fejlesztőknek, akik a motorral készült játékaikat egy bizonyos mennyiségnél többször installálják.

Ez a váratlan változás komoly anyagi terhet jelent a fejlesztőknek, akik eddig a Unityt választották azért, mert könnyen elérhető és könnyen használható volt.

Az új szabályozás miatt a fejlesztők számára felmerült a kérdés, hogy érdemes-e más platformokat keresniük.

A helyzet még bonyolultabbá vált, amikor kiderült, hogy a cég vezetői éppen a döntés bejelentése előtt szabadultak meg részvényeiktől. Ez egyfajta bennfentes kereskedelem gyanúját vetette fel, és tovább növelte az ellenszenvet a vállalat iránt.

Az ügy most tovább fokozódik, mivel a Bloomberg hírügynökség információi szerint a vállalat munkatársai halálos fenyegetéseket is kapnak, ennek következtében a Unity kénytelen volt bezárni San Franciscó-i és austini irodáit, hogy biztosítsa munkatársai biztonságát.

Az Unity Technologies szóvivője az Engadgetnek adott nyilatkozatában elmondta: "Ma értesültünk arról, hogy potenciális veszély fenyegeti néhány irodánkat. Azonnali és proaktív intézkedéseket hoztunk, hogy biztosítsuk munkatársaink biztonságát, ami a legfontosabb prioritás számunkra.

Ma és holnap zárva tartjuk azokat az irodáinkat, amelyek potenciális célpontjai lehetnek ennek a fenyegetésnek, és teljes mértékben együttműködünk a bűnüldöző szervekkel a nyomozás során."

Bár a pontos a fenyegetéseknek még nem tisztázódottak, a Unity Technologies helyzete egyre összetettebbnek tűnik, és sok kérdés merül fel az iparág és a fejlesztők részéről az elkövetkező időszakban.

Az eset tanulságos példa arra, hogy az iparágban hirtelen bevezetett változások és az üzleti döntések súlyos következményekkel járhatnak az érintettek számára.