Az intelligens böngészés korszakát éljük: új funkciók a Google Chrome repertoárjában

crome fejlesztések

A Google Chrome, mint az egyik legnépszerűbb webböngésző, ismét frissítésekkel rukkolt elő, és ezúttal a mesterséges intelligencia varázslatával hódítja meg a felhasználókat. A Chrome 121 verziójában bemutatkozó három új AI-alapú funkció érdekességekkel és könnyű használattal ígér könnyebb és személyre szabottabb böngészési élményt. Nézzük meg közelebbről, milyen trükkökkel bővül a Google Chrome repertoárja 2024-ben, és hogyan segítenek az intelligens funkciók a mindennapi internetezésben.

1. Tab Organizer: Automatikus csoportosítás

Az egyik kiemelkedő újdonság a Tab Organizer funkció, amely gépi tanulás segítségével automatikusan csoportosítja a megnyitott lapokat. Ezáltal könnyedén rendezhetjük a tabokat különböző témák alapján, például egy utazási tervezés során.

A funkció lehetőséget kínál arra, hogy később könnyedén visszatérjünk az adott csoportba és folytassuk a böngészést.

2. Generatív háttérképek Android 14-ből és Pixel 8-ról

A második újdonság a Chrome megjelenését szépíti meg a generatív hátterekkel. Az Android 14 és a Pixel 8 mobilokon bevezetett stílusos háttérképek mostantól a Chrome böngészőben is elérhetők lesznek.

Egy egyszerű parancs és néhány beállítás segítségével testreszabhatjuk saját hátterünket témánkhoz illeszkedően.

3. Help Me Write: Szöveggenerálás segítségkérésre

A harmadik újdonság a Help Me Write nevet viseli, és a ChatGPT-hez hasonlóan segítséget nyújt a szövegíráshoz. A funkció segítségével könnyedén generálhatunk szövegeket a megadott célnak megfelelően. Például, ha az érdekel minket, hogy egy hotel állatbarát-e, egyszerűen beírhatjuk ezt a kérdést, és az AI létrehozza a témában a teljes bekezdést.

Az említett funkciók jelenleg kísérleti jellegűek, és az "Experimental AI" menüpontban lehet őket engedélyezni és kezdetben csak az Egyesült Államokban lesznek elérhetők.

A Google további gépi tanulás- és AI-alapú funkciókat ígér a böngészőbe a jövőben, beleértve az új Gemini MI modell integrálását is. Bár a pontos nemzetközi elérhetőségi dátumokat még nem közölték, a Google elkötelezett a Chrome böngésző további fejlesztése mellett.

A jövőben várhatóan még számos izgalmas és innovatív funkcióval bővül majd a repertoár.