Az Instagram bevezeti a régóta várt funkciót: letölthetővé válnak a Reels-videók

instagram reels video

Régóta várt funkció érkezik az Instagramra, a felhasználók nagy örömére!. Az Instagram bejelentette, hogy mostantól lehetőség van letölteni és megosztani mások által közzétett Reels-videókat az alkalmazáson kívül is. Ez a hír izgalmas lehetőségeket nyit meg a felhasználók számára, akik így könnyedén megoszthatják kedvenc videóikat más platformokon is. A vállalat vezetője kedden erősítette meg a hírt, és elmondta, hogy az új funkció már elérhető az amerikai felhasználók számára.

Az Instagram új lehetősége lehetővé teszi a Reels-videók letöltését a felhasználók telefonjuk galériájába. Bár még nincs hivatalos információ arról, hogy mikor lesz elérhető ez a funkció a világ többi részén, az Instagram múltbeli tapasztalatai alapján valószínűsíthető, hogy hamarosan más országokban is elérhető lesz.

Ahhoz, hogy letölthesd és megoszd a Reels-videókat az Instagramon kívül is, egyszerűen kövesd az alábbi lépéseket:

  1. Kattints a megosztás ikonra a kiválasztott Reels-videó mellett.
  2. Válaszd ki a megjelenő menüből a Letöltés opciót.
  3. A videó automatikusan letöltődik a telefonod galériájába.
  4. Innen már könnyedén megoszthatod a videót más platformokon, például Facebookon, Twitteren vagy akár e-mailben is.

Fontos, hogy csak a nyilvános fiókokból lehet videókat letölteni, a privát fiókok esetében a felhasználók korlátozhatják vagy teljesen kikapcsolhatják a letöltési opciót.

Ez a védelem fontos lépés annak érdekében, hogy a felhasználók megőrizzék a kontrollt saját tartalmaik fölött és ne történjen jogtalan letöltés vagy továbbosztás.

Az Instagram lépése nagyban hasonlít a rivális TikTok működéséhez, amely már évek óta lehetőséget ad a videók letöltésére és megosztására, a sikere részben ennek is köszönhető. Az Instagram mostani lépése hasonló előnyöket kínál majd a felhasználóknak.

A Meta platformja, amely az Instagram anyavállalata, korlátozásokat vezet be a TikTok logójával ellátott videók feltöltése terén. Ez azt jelenti, hogy az Instagramon megosztott videókon valószínűleg megtalálható lesz a Meta alkalmazás logója, ami a platformon való jelenlétüket jelzi.

Ugyanakkor a TikTok logójával ellátott videók feltöltése nem megengedett a Meta platformjára, ez a szabályozás a két rivális közötti versengés és a különböző jogi és biztonsági megfontolások eredménye.