AI technológiával bővül a Paint repertoárja

paint

Egy új korszak köszöntött be a Microsoft Paint világában, ahol az ikonikus képszerkesztő eszközt az OpenAI által kifejlesztett DALL-E technológiával bővítették ki. Az eredetileg 1985-ben debütált program az évtizedek során számos frissítésen esett át, de a legújabb Windows 11 integráció egy új szintre emelte a Paint lehetőségeit, bevezetve a sötét üzemmódot, a rétegkezelést és most pedig a generatív mesterséges intelligenciát.

Az új funkció, amely a Cocreator nevet viseli, nem csupán a megszokott képszerkesztési eszközökkel bővült, hanem egy teljesen új dimenziót nyit a felhasználók előtt.

A Cocreator a DALL-E technológia segítségével képes szöveges parancsok alapján új, lenyűgöző képeket generálni. Az egyszerű használat érdekében egy új gomb került a Paint ablakának jobb szélére, amelyre kattintva elérhetővé válik ez az izgalmas képgeneráló funkció.

A Microsoft gyors és egyszerű útmutatóval segít, hogy mindenki könnyen kihasználhassa a Paint generatív mesterséges intelligencia által adott lehetőségeket. A DALL-E technológiával támogatott képgenerátor nem csak egy szűk réteg számára lesz elérhető, hanem a széles körben elterjedhet.

Ezzel a fejlesztéssel a Microsoft tovább növeli a Paint vonzerejét és funkcionalitását, amivel egyre inkább a kreativitás szolgálatába állítja ezt az alkalmazást.

Fontos megjegyezni, hogy ez a frissítés kizárólag a Windows 11 rendszerre vonatkozik, de nemrégiben elérhetővé tették Windows 10 rendszerre is a Copilot nevű mesterséges intelligencia segédet, amely szintén az OpenAI technológiáján alapul.

A generatív mesterséges intelligencia beemelése a repertoárba új korszakot hozott a képszerkesztés világában. A Cocreator, mint a Paint legújabb tagja, nem csupán egy újabb eszköz a palettán, hanem egy új dimenziót nyit meg a kreativitás és a technológia találkozásában.

A Microsoft így újabb lépést tesz a felhasználói élmény fokozása és a kreatív lehetőségek bővítése felé, megőrizve eközben a Paint hagyományait és ikonikus jellegét.