A Microsoft sem marad ki a buliból, AI-t fejleszt

microsoft al

Az AI és az automatizáció terén történő fejlesztések forradalmasítják az informatikai iparágat, és a Microsoft is kiemelkedő szerepet vállal ebben a dinamikusan fejlődő területen.

Az OpenAI által létrehozott ChatGPT megnyitotta az utat az intelligens technológia széles körű alkalmazásához, és a Microsoftnak is része van ebben a fejlődésben. Azonban az AI területén való versenyben nem csak a ChatGPT áll az élen, hiszen más fejlesztők is megmérettetik magukat az új platformok létrehozásában.

Az Inflection AI által fejlesztett személyi asszisztens projekt, a Pi, amely finom emberi jellemzőkkel rendelkező szoftvert ígért, lassan fejlődik, de már most komoly figyelmet kap. Ez azt mutatja, hogy a mesterséges intelligencia alkalmazása a mindennapi életben egyre fontosabbá válik.

A Microsoft és az OpenAI szoros partnerségben dolgozik az AI technológia fejlesztésének előmozdításán. Nem csupán a ChatGPT, hanem más, még fejlesztés alatt álló projektek is bizonyítják, hogy a mesterséges intelligencia területén hatalmas lehetőségek rejlenek.

A Microsoft elkötelezettsége az AI és az automatizáció iránt tovább erősödik az Inflection AI két vezető szakemberének, Mustafa Suleyman és Karén Simonyan leigazolásával.

Az Inflection AI-ból és az OpenAI-ból érkező szakemberek bekapcsolódása a Microsoft AI részlegébe egyértelműen jelzi a vállalat elkötelezettségét az innováció és a technológiai fejlődés iránt.

A Microsoft saját AI részlegének létrehozása a technológiai iparágban már várt lépés volt, és a mostani fejlesztésekkel egy lépéssel közelebb kerültek a céljuk eléréséhez.