A kiskorú felhasználókat védendő, az Instagram és a Messenger további korlátozásokat vezet be az üzenetküldés terén

telefonos zaklatás gyerekek

Az Instagram 2021-es botránya óta a Meta fokozott erőfeszítéseket tesz az 18 év alatti felhasználók védelméért, és az elmúlt időszakban több biztonsági intézkedést is bevezetett, hogy bizonyítsa elkötelezettségét a fiatalok mentális egészségének védelme mellett. Az újabb intézkedések két fontos területet érintenek, amelyek tovább erősítik a szülők felügyeleti szerepét és minimalizálják a kiskorúak számára potenciálisan káros interakciókat.

Az egyik kulcsfontosságú változás a Messenger csevegőplatformon történik, ahol a kiskorú felhasználókat mostantól teljesen le lesznek tiltva az idegenektől származó üzenetek fogadásától.

Ez azt jelenti, hogy az 18 vagy 16 év alatti felhasználók csak az Instagramon vagy a Facebookon szereplő ismerőseiktől fogadhatnak üzeneteket. Ez az intézkedés korábban csak a nagykorú, idegenektől származó kapcsolatfelvételi kísérletekre vonatkozott.

A másik jelentős változás a szülők nagyobb bevonására összpontosít. A szülők most már aktívan el kell fogadniuk bizonyos kulcsfontosságú biztonsági beállítások módosítását, és nemcsak passzívan kapnak értesítést ezekről a változásokról.

Például, ha egy kiskorú felhasználó szigorúbb tartalomszűrést szeretne kikapcsolni, a szülőknek beleegyezésüket kell adniuk, és ezt az engedélyt a szülői felügyelettel működő fiókoknál is meg kell erősíteni.

Ezek a változtatások a Meta részéről az Instagrammal kapcsolatos kritikákra való válaszként érkeztek, különös tekintettel a kiskorúakkal kapcsolatos adatvédelmi és tartalomkezelési ügyekre. A vállalat elkötelezettsége láthatóan növekszik a fiatalabb felhasználók védelme iránt, és a bevezetett intézkedések remélhetőleg hozzájárulnak a biztonságosabb és pozitívabb online környezet kialakításához a fiatalok számára.