A jövő otthonai: Az IKEA legújabb megoldásai

ikea okos otthon

Az okos otthonok térnyerése révén az otthoni kényelem és biztonság élménye teljesen új dimenzióba lépett. Az otthonokat a modern technológiák új szintre emelik, lehetővé téve, hogy a háztartási eszközök és rendszerek együttműködjenek, kommunikáljanak.

Az IKEA három új okosérzékelővel bővíti Home smart termékeinek kínálatát. A PARASOLL, VALLHORN és BADRING nevű érzékelők célja, hogy magasabb szintű ellenőrzést és kényelmet biztosítsanak, lehetővé téve, hogy kapcsolatban maradjunk otthonukkal, bárhol is vagyunk éppen.

Lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy távolról kezeljék és figyeljék otthonukat. Amikor ezek az eszközök tevékenységet észlelnek, valós idejű értesítéseket küldenek, lehetőséget adva a felhasználóknak arra, hogy távolról is reagáljanak az eseményekre.

Az IKEA of Sweden termékfejlesztője, Stjepan Begic, kiemelte, hogy az emberek számára kiemelt fontosságú az otthonuk kényelme és védelme.

Az okostermékek piacára lépve az IKEA olyan megoldásokat kínál, amelyek nemcsak esztétikailag szépítik meg az otthonokat, hanem biztonságosabbá is teszik az otthoni életet.

Az új érzékelők között a PARASOLL egy láthatatlan ajtó- és ablakérzékelő, amely értesíti a felhasználót, ha azokat kinyitják vagy becsukják.

A VALLHORN vezeték nélküli mozgásérzékelő személyre szabható fényeffektekkel reagál a mozgásra, mind belső, mind külső használatra alkalmas.

A BADRING vízszivárgás-érzékelő pedig a vízhasználat területén érzékeli a szivárgást és küld értesítést vagy aktiválja a beépített riasztót.

A termékek Zigbee rádiós szoftvert használnak, és a rendszerhez csatlakoztatott eszközök frissítéseket kapnak, amelyek további funkciókat és lehetőségeket kínálnak.

David Granath, az IKEA of Sweden választékért felelős vezetője hangsúlyozza, hogy az érzékelők technológiával és lakberendezési szakértelemmel ötvözve megfizethető megoldásokat kínálnak az otthoni élet kényelmesebbé tételére. Az értékesítés 2024 januárjában kezdődik.

Az IKEA továbbra is az élet egyszerűsítése és kényelmesebbé tétele felé haladva alakítja ki új termékeit.