A Hologramok varázslata: megalkották a világ legfuturisztikusabb állatkertjét

hologram allatkert

Az Ausztráliában alkottak meg egy újabb lenyűgöző látványosságot a Hologram Állatkertet, ahol a látogatók a legmodernebb technológia segítségével érintkezhetnek a különféle állatokkal, kezdve a dinoszauruszoktól egészen a gorillákig. Ezt az egyedülálló témaparkot Bruce Dell, az Axiom Holographics vezérigazgatója hozta létre, és állítása szerint ez a világ legfuturisztikusabb állati témájú attrakciója, melynek létrehozásához új és innovatív technológiát használtak. Az állatkertben a valósághű hologramokon keresztül a látogatók szinte érezhetik és szinte megérintik az állatokat.

A látogatók olyan élményben részesülnek, amit sehol máshol nem tapasztalhatnak meg, a hologramok létrehozásához egy úgynevezett "mélység" technológiát és lézerprojektorokat használnak.

Ezek a lézerprojektorok különleges kristályokat tartalmaznak, amelyek segítségével létrehoznak lenyűgözően élethű mozgó képeket. Az eredmény olyan, mintha az állatok valóban ott lennének a látogatók körül.

Az állatkertben való élmény személyre szabott is lehet, mivel a technológia nyomon követi, hogy hol tartózkodik a látogató a területen, és ennek megfelelően alakítja a virtuális élményt.

A látogatók azt is megtapasztalhatják, hogy érzékszervi technológiával felszerelték őket, amely lehetővé teszi, hogy megszagolják a környezetet. Például virágokat és fákat szagolhatnak meg, amelyek a környezet részét képezik, hogy még valóságosabbá tegyék a látogatást.

Bruce Dell, az Axiom Holographics vezérigazgatója és a Hologram Állatkert megalkotója úgy véli, hogy ez a technológia forradalmasítja az iparágat.

A hologramok korábban drágák voltak és rendkívül sok számítási kapacitást igényeltek, amelyhez több számítógépet kellett összekapcsolni.

Azonban a park megvalósításához olyan algoritmusokat fejlesztettek ki, amelyek lehetővé teszik, hogy egyetlen számítógép is kezelni tudja ezeket a megjelenítéseket. Ezáltal jelentősen csökkentik a költségeket és javítják a minőséget.

A Hologram Állatkert nem csupán az állatkertek világát teszi interaktívvá és személyre szabottá, hanem a hologramok alkalmazásának széles körben való elterjedését is elősegítheti.

Az Axiom Holographics olyan neves cégekkel kötött szerződéseket, mint az Airbus és a Honeywell, továbbá Bruce Dell egy hologram akváriumot is létrehozott Bill Gates egyik maldív-szigeteki luxushoteljében.

Az állatkert és hasonló projektek azt mutatják, hogy a technológia és az innováció még az olyan hagyományos területeken is hihetetlenül izgalmas és modern élményeket teremthet, mint az állatkertek.