A Gmail is felvette a harcot az adathalászok ellen!

gmail adathalász

Az internet térhódításával egyre nagyobb számban jelennek meg csalók, akik különféle hamis, adathalász emailekkel bombáznak, hogy adatainkat, pénzünket megszerezzék. Minden portálnak és szolgáltatásnak elsődleges célja megakadályozni, hogy elérjék a céljukat. Ennek érdekében a legtöbb internetes szolgáltató számos biztonsági funkciót vezetett be az elmúlt évek során, amelyek segítenek a felhasználóknak védekezni a rosszindulatú támadások ellen.

A Gmail az adathalászok elleni védelem érdekében bevezetett néhány új funkciót és eszközt.

Az egyik legújabb eszköz a Gmail-ben a kék pipa, amely a hitelesnek tartott profilok mellett jelenik meg a levelezőrendszerben. A pipa azt jelzi, hogy a feladó valóban az, akinek mondja magát, és hogy a küldött e-mail valódi és megbízható forrásból származik.

Azonban a pipát abban az esetben kaphat a vállalkozás, amennyiben elfogadja a Google 2021-ben bevezetett BIMI-rendszerét a hitelesítéshez. Ennek lényege, hogy a vállalat a saját logóját kell megjelenítenie a felhasználóknak küldött levelekben, miután egyeztetett a techcéggel.

Ha még ez sem győzi meg az olvasót a hitelességéről, akkor még mindig van egy másik lehetőség.

Ha a feladó neve fölé visszük az egeret, egy felugró ablak jelenik meg, amelyen az e-mail feladója igazolja, hogy ő a domainnév és a profilképen látható logó tulajdonosa.

Ezen kívül a Gmail más védelmi mechanizmusokat is alkalmaz az adathalászok ellen, például a személyes adatokkal kapcsolatos csalások észlelése érdekében az AI-alapú beépített védelmi rendszert használ.

Ez az eszköz segít megakadályozni az olyan hamis e-maileket, amelyek célja az érzékeny információk, például a bejelentkezési adatok vagy a banki adatok megszerzése.

A Gmail folyamatosan fejleszti a védelmi funkcióit, hogy megvédje felhasználóit az adathalászokkal szemben, melyek segítenek biztonságban tartani az e-maileket és az adatokat a rosszindulatú támadásokkal szemben.