Windows 11 frissítés: Végre van lehetőség a felesleges alkalmazások törlésére

alkalmazások törlése

A Microsoft közelgő frissítése régen várt változást hozhat a Windows 11 rendszerébe, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy törölhessék a gyárilag telepített, eddig eltávolíthatatlan programokat. Azok a felhasználók, akik már régóta vágytak arra, hogy megszabaduljanak azoktól a felesleges alkalmazásoktól, melyek csak helyet foglalnak a merevlemezükön, most végre megkaphatják ezt a lehetőséget.

Amikor a Windows 11-et telepítjük, egy sor olyan alkalmazás is bekerül a rendszerbe, amelyeket sok felhasználó sosem használ, és csak helyet foglalnak.

Habár néhányat ezek közül utólag eltávolíthatunk, vannak olyanok is, amelyeket a Microsoft eddig nem engedett eltávolítani. Azonban a legfrissebb jelek szerint az új előzetes változatban már tesztelhető az előre telepített programok eltávolításának lehetősége.

A jelenlegi fejlesztői előzetes (23585-es buildszám) már ezt a funkcionalitást tartalmazza. Ez azt jelenti, hogy a jövőben olyan alkalmazásokat is eltávolíthatunk majd, mint a Kamera, a Fotók, a Kapcsolatok, a Távoli asztal, és a Cortana is, amely egyébként is a nyugdíjazás előtt áll.

A frissítés várhatóan először a fejlesztők és a Windows Insider program tagjai számára lesz elérhető, majd fokozatosan a szélesebb közönség számára is elérhetővé válik.

Ez a lépés hozzájárulhat ahhoz, hogy még inkább testreszabható és felhasználóbarát operációs rendszerré váljon, amely mindenki igényeit kielégíti.

Ez az újítás lehetővé teszi, hogy szabadabb kezet kapjanak a rendszer személyre szabásához. Az alkalmazások eltávolításának lehetősége különösen hasznos lehet olyanok számára, akik számára ezek nem relevánsak, vagy akik más, speciális alkalmazásokat részesítenek előnyben.