Újdonságok a Nokia házatáján

nokia

A Nokia, a mobilipar egykoron vezető szereplője, most egy izgalmas átalakuláson megy keresztül a HMD Global irányításával, most olyan változásokat hoz, amelyek egy új korszak kezdetét jelentik. A hírek szerint a HMD Global bejelentette, hogy saját márkaneve alatt is előrukkol új termékekkel, amelyek gyorsak, strapabírók, biztonságosak és megfizethetőek lesznek. Mindeközben a Nokia hagyományait továbbra is tiszteletteljesen megőrzi, különös tekintettel azokra a feature telefonokra, amelyek hűen szolgálták a márka hírnevét.

A Nokia, a telefongyártás korábbi zászlóshajója, az iPhone és az Android platform térhódításával nem tudta felvenni a harcot és lemaradt, jogai pedig először a Microsofthoz kerültek, majd a HMD Global vállalta fel az ikonikus márka terjesztését, megkezdve a Nokia készülékek gyártását 2015-ben.

Azonban, a HMD Global most elindított egy új irányt a vállalat fejlődésében. A cég tavaly szeptemberben már utalt rá, hogy 2024-től saját márkaneve alatt is készülékeket tervez értékesíteni, és most egy új videóval és az összes Nokia készülék leárazásával elkezdte a változásokat. A felvételen bemutatkoznak az új, saját márkás termékek, valamint bemutatja a HMD Global márkát a Nokia hagyományaival együtt.

A váltás részeként a HMD Global teljes portfólióját megújítja, azt ígérve, hogy gyors, strapabíró, biztonságos és megfizethető készülékekkel áll elő.

Az új termékpalettán várhatóan okosmobilok, táblagépek és vezeték nélküli fülhallgatók is szerepelnek, amelyeket a február 26. és 29. közötti barcelonai Mobile World Congressen mutathatnak be.

A Nokia rajongói azonban ne aggódjana,  a HMD Global továbbra is "a Nokia telefonok készítőiként" mutatkozik be, és a feature telefonok szegmensében, mint például a kultikus 3310, a Nokia márkanév továbbra is megmarad.

A vállalat még bejelentette, hogy a 3310 2017-es újrakiadását hamarosan 5G képességekkel fogják felszerelni, amelyről egy kedvcsináló videót is nyilvánosságra hoztak. A Nokia tehát új fejezetek felé veszi az irányt, miközben továbbra is tiszteletteljesen megőrzi a múlt hagyományait és elkötelezettségét.