Újabb segítség a kis és középvállalkozásoknak

forrástérkép

Az üzleti világ folyamatosan változik és fejlődik, és az innováció szükséges ahhoz, hogy a vállalkozások versenyben maradjanak és növekedjenek. Az ilyen változásokhoz elengedhetetlen az ösztönzés és támogatás, különösen a kis- és középvállalkozások számára. Magyarországon az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által működtetett Vállalkozói Információs Portál (VALI) most egy új, innovatív eszközzel bővült, a Forrástérkép nevű alkalmazással, mely az üzletek pénzügyi lehetőségeinek feltérképezését segíti.

A projekt kiemelt célja a mikro- és kisvállalkozások pénzügyi tudatosságának növelése és a különböző forrásbevonási lehetőségek bemutatása.

Ezáltal hozzájárul a vállalkozások versenyképességének növekedéséhez és új beruházások elindulásához, ami végső soron Magyarország gazdasági teljesítményének növekedését eredményezi.

Szabó Réka, az IFKA projektvezetője kiemelte, hogy a Forrástérkép alkalmazás segít a vállalkozásoknak eligazodni a rendelkezésre álló források között, és meghatározni az optimális forrásösszetételt, ami könnyebbé teszi a tervezést és a kijelölt célok elérését.

A magyarországi KKV-k számára több támogatott finanszírozási program áll rendelkezésre, de a különböző forrásokkal kapcsolatos információk gyakran nehezen áttekinthetők.

A Forrástérkép célja, hogy a vállalkozások számára egy személyre szabott, átfogó képet nyújtson a tervezett projektek finanszírozási lehetőségeiről. Németh Olivér, az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. szakmai igazgatója elmondta, hogy az alkalmazás díjmentesen elérhető a vali.hu oldal Forrástérkép menüpontjában.

Az alkalmazás egyszerű adatbevitellel egy listát generál, amely minden feltételt figyelembe véve megmutatja a felhasználónak a legmegfelelőbb forrásokat és kritériumokat.

Az új Forrástérkép alkalmazás az Innovációs és Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GINOP) keretében, a magyar kormány és az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Az eszköz nemcsak a vállalkozásoknak nyújt segítséget a finanszírozás megtalálásában, hanem a gazdasági növekedés és innováció előmozdításában is kulcsszerepet játszhat Magyarországon.

Az új alkalmazás hozzájárul a KKV-k pénzügyi tudatosságának növeléséhez, és lehetővé teszi számukra, hogy hatékonyan kihasználják az elérhető finanszírozási lehetőségeket, ami hosszú távon elősegítheti az üzleti sikerüket és növekedésüket.