Új funkcióval bővült a Google Fordító

A Google Lens technológiájával bővült a Google Fordító, amely képes a weboldalakon található képek szövegeinek lefordítására is.

A Google Lens már régóta képes vizuális fordításokra, és most ezt a technológiát integrálták a Google Fordító online verziójába is.
Most már a képekben található szövegeket is képes lefordítani, így akár egy teljes weboldalról készült kép szövegét is át tudja fordítani a kívánt nyelvre. 

Az új funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy képernyőmentéseken vagy weboldalakon található szöveges tartalmat fordítsanak le.

Az új funkció használata rendkívül egyszerű: a felhasználónak csak fel kell töltenie a képet a Google Fordító webes felületére, majd a rendszer automatikusan felismeri a szöveget és lefordítja azt. Ez a funkció különösen hasznos lehet akkor, ha például egy idegen nyelvű weboldalról szeretnénk lefordítani egy szöveget.

Az új funkció azonban nem csak a weboldalak fordításában lehet hasznos, hanem akár az utcán vagy egy boltban is, ha olyan feliratokkal találkozunk, amelyeket nem értünk.

A Google Fordító további újdonságai közé tartozik, hogy a kontextus figyelembevételével javította a többjelentésű szavak fordítását, és jobban odafigyel a szövegkörnyezetre, valamint új felületen keresztül lehetőség van a képek feltöltésére és lefordítására.

A Google Fordító egyre hatékonyabb és könnyebben használható eszközzé válik a nyelvi akadályok leküzdésében.