Tenyérolvasós a Realme legújabb telefonja

realtime csúcskategóriás telefon

A Realme legújabb csúcstelefonja, a GT5 Pro nem csupán a legfrissebb technológiával büszkélkedik, hanem egy különleges funkcióval is, ami egyedülállóvá teszi a piacon: a gesztusvezérlés és konkrétan a tenyérolvasás képessége.

A kínai gyártó, Realme, hasonlóan az LG G8 ThinQ kísérletéhez, mégis merész lépést tett a gesztusvezérlés terén. A GT5 Pro-ban a felhasználó a tenyerének különböző mozdulataival irányíthatja a telefont.

Azonban a Realme továbbfejlesztette az ötletet a biztonság szempontjából, a készülék ugyanis a beépített előlapi kamera és érzékelő segítségével azonosítja a felhasználót a tenyér alapján.

A Realme szerint ez a tenyérolvasás 10 000-szer gyorsabb, mint az arcfelismeréses módszer, bár kérdés, mennyire érezhetjük ezt meg a mindennapi használat során.

Annak ellenére, hogy ez egy lenyűgöző technológiai fejlesztés, a gyártó biztosítja, hogy nem hagyják figyelmen kívül az egyéb feloldási módszereket. A kijelző alatt továbbra is megtalálható az ujjlenyomat-olvasó, így a tenyérfelismerés inkább extra lehetőség.

Az innováció azonban nem áll meg itt,  GT5 Pro más gesztusokkal is irányítható. Például az ujjaink csippentő mozdulatával az előlapi kamera előtt az alkalmazások között váltogathatunk. A tenyér megfordításával visszatérhetünk a kezdőképernyőre, míg a kijelző felé mozdítva a kezünket kikapcsolhatjuk azt.

A csúcstelefon egyéb kiemelkedő tulajdonságokkal is rendelkezik, a 6,78 colos AMOLED kijelző 2780x1264 pixeles felbontással és 144 Hz-es képfrissítési rátával rendelkezik.

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 processzor biztosítja a rendkívüli teljesítményt, míg a 5400 mAh-s akkumulátor a 100 W-os töltővel mindössze 12 perc alatt 0-ról 50 százalékra tölthető. A vezeték nélküli töltés akár 50 W-ig is elérhet.

A hátlapon egy 50 megapixeles főkamera található, amelyet egy 8 megapixeles ultraszéles-látószögű egység és egy további 50 megapixeles zoom kamera egészít ki.

A készülék alapmodellje 12 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel rendelkezik, míg a legerősebb verzió 16 GB RAM-ot és 1 TB tárhelyet kínál.

A GT5 Pro ára Kínában 3298 jüan (kb. 163 ezer forint) az alapmodellért, míg a legteljesebb verzióért 4198 jüant (kb. 208 ezer forint) kérnek.