Mostantól külön kapható a Teams az Officetól az Eu-ban

teams

A Microsoft az EU-ban zajló vizsgálat nyomása alatt állva úgy döntött, hogy kivonja a Teams alkalmazást az Office 365 csomagból, és különálló termékként értékesíti világszerte.

A vállalat szóvivője szerint ezt azért teszik, hogy az ügyfelek számára egyértelmű legyen, miután tavaly már ezt tették az EU-ban. Azonban a meglévő ügyfeleknek megmarad az aktuális ajánlatuk, amely tartalmazza a Teams alkalmazást az Office és más termékekkel együtt, és választhatnak frissítést vagy új ajánlatot is.

A Teams szolgáltatás önállóan is elérhető lesz 5,25 dollárért, míg a Teams nélküli Office-csomagok árai 7,75 és 54,75 dollár között mozognak.

Ez nem az első lépés a Microsoft részéről az EU-ban folytatott vizsgálat kapcsán. A vállalat tavaly augusztusban már leválasztotta a Teams-t az EU-ban, miután az Európai Bizottság vizsgálni kezdte, hogy sérti-e a versenyszabályokat.

A mostani döntés azonban újabb lépés a vállalat részéről, és éppen egy héttel azután született, hogy az amerikai igazságügyi minisztérium perelte be az Apple-t trösztellenes magatartással vádolva.

Bár ez a lépés arra utal, hogy a Microsoft próbál megfelelni az EU elvárásainak, még mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a vállalatot jogsértéssel vádolják, ami komoly pénzbírságot is jelenthet. A bírság akár a vállalat globális éves forgalmának 10 százalékát is elérheti.