Gyermek életeket menthet az új technológia!

gyermek életek új technológia

Az autóban hagyott gyermek tragédiája minden szülő rémálma, különösen a nyári hónapokban, amikor a hőmérséklet a jármű belsejében akár 60 Celsius-fokra is emelkedhet.

Az ilyen esetek megelőzése érdekében a Continental az ultraszélessávú rádiós technológiát (UWB) használja, amely radarszerűen érzékeli az autó utasterében felejtett gyermeket, és figyelmeztetést küld a járművezető okostelefonjára.

Az ultraszélessávú technológia egyre több területen bizonyul hasznosnak, így a járműiparban is. A Continental új fejlesztése, a CoSmA (Connected Smart Mobility Access) gyermekjelenlét-érzékelő funkcióval (CPD) bővült, ami az autóban felejtett gyermekek biztonságát szolgálja.

A rendszer működése egyszerű: a járművezető okostelefonját kulcsként használja, amely az UWB technológiára épülő digitális jármű-hozzáférési rendszerbe van integrálva.

A gyermekjelenlét-érzékelő funkció reflektív módban működik, azaz az utastérbe küldött jelek visszaverődését érzékeli, a szenzorok rendkívül pontosak, és képesek meghatározni a személy sebességét és távolságát, így a legapróbb mozgásokat is érzékelni tudják, úgy mint egy kisgyermek mellkasának emelkedése és süllyedése légzés közben.

Az új funkció az Euro NCAP, valamint az Egyesült Államok szigorú gyermekbiztonsági követelményeinek is eleget tesz.
A Continental CoSmA rendszere az autógyártók számára kínál megoldást a biztonságosabb járműhasználathoz, és egyúttal megóvja az értékes életet.

A rendszer az utasok életkorának és méretének meghatározására is képes az egyedi légzésszám és mikromozgások alapján, ez lehetővé teszi, hogy az autóban utazó csecsemők, kisgyermekek és felnőttek azonosításra kerüljenek.

Amennyiben az autóban gyermek marad, a rendszer tíz másodpercen belül riasztást küld a vezető okostelefonjára, hogy figyelmeztesse arra, hogy még mindig van utas a járműben.

A rendszer képes érzékelni a csecsemőket és gyermekeket bármilyen ülő helyzetben, még akkor is, ha az utas takaró alatt fekszik.